Επιλέξτε Γλώσσα: Greek Version English Version German Version - Under Construction French Version
 
 

ΧΕΙΜΕΡΙΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Κατά την διάρκεια του χειμώνα (01/11-31/03) το ξενοδοχείο διατηρεί σε λειτουργία ένα μέρος των δωματίων προκειμένου να εξυπηρετεί τους πελάτες του χειμερινού τουρισμού.

Κατά κύριο λόγο λειτουργούν τα δωμάτια τα οποία διαθέτουν τζάκι των οποίων η χρήση δημιουργεί αισθησιακή ατμόσφαιρα στα δωμάτια. Παράλληλα με το ξενοδοχείο, το χειμώνα λειτουργεί το καφενείο, η ταβέρνα και το Μουσείο.

Τα εργαστήρια και τα καταστήματα είναι ανοικτά μόνο σε ημέρες που έχουμε προγραμματισμένες πρωινές εκδρομές. Η χειμερινή ταβέρνα λειτουργεί τέσσερις ημέρες την εβδομάδα από τα τέλη Νοεμβρίου έως την Καθαρή Δευτέρα και προσφέρει ζωντανή κρητική μουσική με το γνωστό ανωγειανό λυράρη Νικηφόρο Αεράκη.

Το Μουσείο εξυπηρετεί τις σχολικές εκδρομές για τις εκπαιδευτικές τους δράσεις. Κατά την διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων παραμένει κλειστό.

Το καφενείο λειτουργεί από το πρωί μέχρι το απόγευμα για την εξυπηρέτηση των πρωινών του ξενοδοχείου και σε ορισμένες ημέρες της εβδομάδας παραμένει ανοικτό και το βράδυ.

Τον χειμώνα ο Αρόλιθος αποκτά μια διαφορετική διάσταση διότι είναι ένας χώρος όπου μπορεί κάποιος να απομονωθεί (ενώ βρίσκεται πολύ κοντά στο Ηράκλειο) να ξεκουραστεί και να απολαύσει την απλότητα της παραδοσιακής ζωής. Η μυρωδιά από τα ξύλα που καίγονται στις εστίες, η μυρωδιά από το ψητό αρνί, οι μυρωδιές τις φύσης (χώμα, ξύλο, πέτρα) προκαλούν τις αισθήσεις.

Οι ημέρες της βροχής, οι ηλιόλουστες αλκυονίδες ή καμιά φορά και οι ολόλευκες από το χιόνι βραδιές δημιουργούν μια μαγική ατμόσφαιρα που σε ταξιδεύει σε άλλες εποχές.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΪΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΪΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΪΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΛΑΪΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ
ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΜΕΡΗ