Επιλέξτε Γλώσσα: Greek Version English Version German Version - Under Construction French Version
 
 
«Γάμος»
«Βάπτιση»
«Γάμος»
«Γάμος»

ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Γάμος»

«Γάμος» «Γάμος» «Γάμος» «Γάμος»
«Γάμος» «Γάμος» «Γάμος» «Γάμος»

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια ο Αρόλιθος αποτελεί ένα χώρο που το όνομά του έχει άμεσα συνδεθεί με τη φράση «Κρητικός Παραδοσιακός Γάμος».

Εκατοντάδες ζευγάρια από την περιφέρεια του Ηρακλείου και από άλλα σημεία της Κρήτης έχουν πραγματοποιήσει την δεξίωση του γάμου τους στον Αρόλιθο.

Επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς έχουν δώσει όρκους αγάπης στην εκκλησία της Αναλήψεως πραγματοποιώντας την τελετή του μυστηρίου του γάμου.

Αφού όλα έχουν τακτοποιηθεί έρχεται και η ημέρα του γάμου όπου γίνεται ένα ξέφρενο γλέντι με κρητική ή και ελληνική μουσική. Η μορφή διεξαγωγής των γάμων ποικίλει από περίπτωση σε περίπτωση.

Έτσι έχουμε τον καθαρά παραδοσιακό γάμο, το παραδοσιακό μενού αλλά την λαϊκή νότα στην διασκέδαση, το παραδοσιακό μενού με την πολυτελής παρουσίασή του.

«Βάπτιση»

«Βάπτιση» «Βάπτιση» «Βάπτιση» «Βάπτιση»
«Βάπτιση» «Βάπτιση» «Βάπτιση» «Γάμος»

Δεκάδες παιδιά από την Κρήτη έχουν λάβει το όνομά τους στην εκκλησία του Αρόλιθου και έχουν γίνει χριστιανοί κατά το ορθόδοξο βάπτισμα.

Οι τελετές πραγματοποιούνται στον εξωτερικό χώρο της εκκλησίας και στην συνέχεια ακολουθεί γλέντι τρικούβερτο για το σπουδαίο αυτό γεγονός της ένταξης ενός νέου μέλους στην χριστιανική κοινότητα.