Επιλέξτε Γλώσσα: Greek Version English Version German Version - Under Construction French Version
 
 

ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ-ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

Στον Αρόλιθο λειτουργούν εργαστήρια λαϊκών τεχνών όπως π.χ, παραγωγή κεραμικών, υφαντά. Τα τμήματα αυτά είναι επισκέψιμα από τους πελάτες του ξενοδοχείου από τις ομαδικές εκδρομές που καταφθάνουν για να δουν το χωριό αλλά και τους απλούς περαστικούς οι οποίοι βρίσκουν μια όαση ανάπαυλας.


ΥΦΑΝΤΑ

Υφαντά Υφαντά Υφαντά Υφαντά

Στην έκθεση των υφαντών, το μεγαλύτερο κατάστημα του χωριού, οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους κρητικούς αργαλειούς, τα πατροπαράδοτα υφαντά, τα κεντήματα και τα πλεκτά τα οποία οι κρητικές νοικοκυρές χρησιμοποιούσαν για να στολίσουν τα σπίτια τους. Τα κρητικά υφαντά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο. Οι γνήσιες κλωστές, το μάλλινο πρόβιο νήμα και τα αυθεντικά χρώματα χαρίζουν ομορφιά και αυθεντικότητα στα υφάσματα.


ΣΙΔΕΡΑΔΙΚΟ

Σιδεράδικο Σιδεράδικο

Το παραδοσιακό σιδεράδικο είναι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα εργαστήρια που υπάρχουν στον Αρόλιθο. Είναι φτιαγμένο με τον παλιό παραδοσιακό τρόπο διαθέτοντας όλα τα παλιά μηχανήματα.


ΨΗΦΙΔΩΤΑ

Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά
Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά Ψηφιδωτά

Στο εργαστήριο ψηφιδωτών, ο επισκέπτης μας μπορεί να δει την πανάρχαια τέχνη του ψηφιδωτού και το πως έχει εξελιχθεί μέχρι σήμερα. Διακοσμητικά αντικείμενα για τον εσωτερικό χώρο όπως καθρέπτες και πίνακες αλλά και τον εξωτερικό χώρο των κατοικιών μας όπως γλάστρες, κοσμούν το εργαστήριο. Παράλληλα πολλά χρηστικά, καθημερινά αντικείμενα, κηροπήγια, κορνίζες, έχουν μεταμορφωθεί από την αισθητική παρέμβαση της καλλιτέχνιδας που με ζήλο εργάζεται στην τέχνη της.


ΦΟΥΡΝΟΣ

ΦΟΥΡΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ

Στον Αρόλιθο υπάρχει ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος όπου ζυμώνεται με αγνά, φρέσκα και ντόπια προϊόντα  το χωριάτικο ψωμί, το οποίο δίνεται ζεστό – ζεστό στην ταβέρνα προς κατανάλωση. Η ζυμώτρα του χωριού φτιάχνει τα νοικοκυρεμένα χορτοπιτάκια, τυροπιτάκια και μυζηθροπιτάκια .  Επίσης οι πελάτες μας θα μπορούσαν να αναπτύξουν ανάλογες δραστηριότητες.


ΜΠΑΚΑΛΙΚΟ

Μπακάλικο Μπακάλικο Μπακάλικο

Το μπακάλικο με την ονομασία «Το Δίκταμο» προσφέρει κρασί, ούζο, ρακί, κρητικά κουλούρια, βανίλια, γλυκά του κουταλιού καθώς επίσης και βότανα της κρητικής γης.